WhatsHelp Chat Button

10

 

Izbira jezika

En odstotek dohodnine nameni potapljanju

presentNamenitev dela dohodnine za donacije

preberi več

Hitri kontakt

ne pozabi - klic preko whats'up je brezplačen in hitrejši od tipkanja ;)
whatsapp-logo viber
GSM: +386 64 145 260 

email: info@watersports.si
http://www.watersports.si

 

potapljanje malta / gozo - OTOK vitezov

 

VRHUNSKA POTAPLJAŠKA EXPEDICIJA NA NAJBOLJŠE POTAPLJAŠKE LOKACIJE SREDOZEMLJA

potapljanje malta 2014

 

Ker gre za program, ki bo izvedljiv šele oktobra/novembra 2023, trenutno nabiramo le resne kandidate, ki bi se nam 100% pridružili! Hvala za razumevanje.

 

Potapljač, vabimo te, da se nam pridružiš in doživiš nepozaben POTAPLJAŠKI TEDEN. 8-dnevno potepanje po Malti in Gozu v oktobru 2023 v središču Mediterana, kjer se še ne pozna jesensko vreme in je čez dan preko 25 stopinj. Malo otočje, ki je hkrati tudi samostojna država od leta 1964 spada v EU od leta 2004 in uporablja valuto €. Otok je velik 316km2 z glavnim mestom Valetta in po površini primerljiv s hrvaškim Krkom. Na otoku sta dva uradna jezika - malteščina in angleščina, kar se kaže v priljubljenosti Malte še zlasti pri angležih, ki jih je polno vsepovsod. Angleška kultura se ravno tako kaže tudi v hrani in transportu (leva stran). Malta je obenem izredno pomembna za transportne poti na vodi, saj se tam križajo glavne prometnice. Prav tako je morje okrog otoka pomembno za velika gojišča različnih rib, predvsem ogromnih preko 400kg težkih tun. Gozo je sosednji otok dosegljiv z trajektom, ki vozi vsako uro med otokoma. Vse to boš doživel-a z nami, nenazadnje pa bomo pogledali še lepote pod morjem. Ne pozabi pogledati fotografij in videov spodaj!

 

MALTA tu ni izjema saj prinaša preko 25 potapljaških točk dostopnih s kopnega in prav tako število dostopnih samo z čolni. Malta je vrhunska lokacija za vse, ki se navdušujejo nad lepimi potapljaškimi lokacijami polnimi življenja. Nič čudnega ni, da se potapljaškega turizma zaveda tudi vlada in ga podpira tudi na tak način, da na zelo pomembnih lokacij zgradi parkirne prostore samo za nas potapljače. Podvodni svet je barvit mediteranski v kombinaciji z klifi, policami, jamami, razbitinami peščenim in skalnatim morskem dnu; je mogoče srečati hobotnice, škrpine, orade, lignje, stingraye, jate malih ribic, morene, pisanih rakov in grouparji. Gozo prav tako prinaša preko 15 zanimivih lokacij. Med drugim za kar nekaj prelepih kavern in jam v primerjavi z Malto.

Tukaj lahko dodam, da sem Malto in Gozo obiskal že petkrat. Plan izleta je bil mešan in ne vedno samo potapljaško naravnan. Predzadnja podobna robinzonska odprava je bila oktobra 2018, kjer sem v treh tednih pod streho spravil preko 35 fantastičnih potopov in izpeljal ogled celotnega otoka. Zadnja pa leta 2022, kjer smo v dveh tednih naredili preko 30 ur potopov. To strast želim deliti s teboj!


ZAKAJ MALTA ?

 • Prijazni domačini in njihova kuhinja, ki je mešanica stoletij, prav tako pa mešanica italijanske in angleške kuhinje: timpana, zajec - fenek, riba - lampuki, pastizzi, ftira, solate, lazanje; olivno olje, sir, domače vino in pivo (malteško - Cisk in angleško); 
 • Dobra brezalkoholna pijača je Kinnie, narejena iz pomaranč, vode in zelišč;
 • Ne manjka tudi priznana angleška “express” kuhinja za ljubitelje pečenja;
 • Glavno mesto Valetta; mesto malteških vitezov, katedrale St. John-a, prijetni lokali, nakupovalni centri in male trgovinice, male tlakovane uličice,…
 • Buggiba skriva pravi morski park čisto ob morju - akvarij za ribice, delfine, morske leve,…
 • Fantastične brezplačne plaže;
 • Vožnja po levi strani po podeželju in zanimivih (včasih ozkih) cestah
;
 • Razni templji (Mnajdra, Gnatija, …) starodavna Mdina in Rabata in tekanje po labirintu malih uličic
;
 • Fantastično sredozemsko morje s kristalno čisto vodo
;
 • Je v EU in ne potrebujemo nobenih viz in čakanja na carini;

OKVIREN PLAN POTOVANJA in TERMIN:

Na pot se podamo z lastnim prevozom do Trsta v sosednji Italiji. Okviren čas leta je ob 9:00 zjutraj, kot tudi povratek. Razen v primeru višje sile, se lahko let spremeni. Ob prihodu na Malto najamemo rent-a-car s katerim smo mobilni ves čas dopusta. V planu so štirje dnevi potapljanja in sicer vsak dan po dva vodena potopa, eden do dva dneva pa bomo namenili skupnemu ogledu otoka. Za najbolj zagrete pa lahko dodamo še dodatni potapljaški dan in sicer na dan prihoda.

 

POTAPLJANJE:
Kako pestro je morsko življenje sem dodobra preveril v treh povprej omenjenih expedicijah. Skratka pisano življenje in nikakor ne pusto, kot na sosednji hrvaški. Vidljivost na potopih je v glavnem dobra, le občasno na globinah 40 m. Prav tako so prisotni tokovi, zatorej določena kondicija ne bo odveč. Modra barva, ki zaznamuje Malto in Gozo, ter vidljivost preko 50m, sta zaščitni znak obeh otokov. Temperatura vode v tem letnem času je sigurno okrog 24°C. 

Potopi bodo vodeni s strani izkušenega inštruktorja. Največja skupina je osem potapljačev, razporejenih v štirih vozilih. Vsak potapljač bo koristil 15l jeklenko, da imamo udobne potope dolge 45 minut ali več. Potapljaški računalnik je obvezen, prav tako pa svetilka. V kolikor imaš podvodno kamero jo prinesi, a ne pozabi da imaš sopotapljača. Potopi bodo zabavni, atraktivni, poiskali bomo veliko podvonega življenja, a tudi robinzonsko naravnani. Planiramo dva potopa dnevno. Vsak potapljač potrebuje celoten set opreme, jeklenka in uteži so v ceni potopov. Planira se štiri dnevno potapljanje, oz. skupno osem potopov. Za potope je potrebno biti fit, saj se na Malti potopi izvajajo iz obale. 

Najmanjša potapljaška kategorija je AOWD. V kolikor nisi AOWD imaš vsaj pol leta časa, da to urediš doma - kontaktiraj nas.
Možnost izpeljave specialnosti PADI DEEP, Nitrox & Wreck diver.  

Skratka prava AVANTURA.
A reklamacij ne sprejemam ;), saj gre za čisto robinzonstvo.

V primeru tvoje odpovedi potopa, denarja ne vračamo!

U sodelovanjem z našim partnerjem na Malti, planiramo da se bomo potopili na naslednje wreck lokacije:

 • HMS Maori 
 • X127  
 • MV Rozi
 • Patrol boat P29 
 • Um El Faraud 
 • in mnoge druge prelepe lokacije.


PROSTI ČAS:
Prvi dan, ko pridemo na otok bo prosti dan. Možnost bo izkoristiti sprehod do plaže, ga preživeti v apartmaju ali podobno. Kdor se bo odločil za potapljanje že prvi dan, bomo izpeljali dva potopa. Zadnja dva dneva pa se podamo z avtomobili na interesantne, že vnaprej ogledane točke po otoku. Ogledali si bomo nekaj atraktivnih plaž, kdor bo želel bo lahko skočil v morje. Skok v muzeje bo možen samo, če bodo odprti. Sprehodili se bomo čez nekaj zanimivih mest, obiskali tržnico in si ogledali znamenite vulkanske jame. Na severu si ogledamo razgledno točko, s katere se vidi tudi sosednje otoke. Po poti si bomo ogledali soline, mline na veter in zanimivo zeleno obarvano jezero, ki domuje v enem od kraterjev. Obvezen postanek bo v nacionalnem parku, kjer bomo izvedeli kaj več o vulkanskem delovanju in nastanku kanarskih otokov. Obisk plaže namenjene surferjem in seveda lokacije, ki so prava paša za oči. Dva dneva bosta minila kot bi mignil. Otok pa je majhen, tako, da bo vožnja enostavna. V kolikor bo interes lahko gremo poizkusit v restavracijo lokalno hrano, poznam pa tudi simpatično restavracijo z okusno pico, pripravljeno s strani lokalcev. Program bom sproti prilagajal, glede na samo situacijo.FOTO/VIDEO:


PONUDBA:
V ceni je vključeno:

 • Povratna letalska karta.
 • Rent-a-car.
 • Apartma z lastno kuhinjo v dvo-troposteljni sobi s teraso ali balkonom in klima napravo. V kolikor udeleženci ne želijo sami kuhati je na ulici obilico kulinarične ponudbe.
 • Organizacija programa.DODATNO:
V ceni ni vključeno:

 

Članki o potapljanju na Malti

NE-POTAPLJAČI
NEPOTAPLJAČI dobrodošli !

Cena za nepotapljače je cena primerno nižja (v primeru nejasnosti nas prosim kontaktiraj). Za nepotapljače sicer ne bomo organizirali posebnega programa, Malta kot taka je zanimiva in zelo enostavna za potovat v lastni režiji, saj je zelo dobro pokrita z javnim avtobusnim prevozom. Tedenska karta za avtobus stane 13€/ za vse linije. V kolikor nimaš “moči” za organizacijo lastnega tekanja obstaja prijetna lokalna agencija.

 

SPLOŠNO O MALTI

 • Elektro vtičnice so angleške 240V - adapter stane približno 5€
 • Plačevanje je možno z €, prav tako vsemi bančnimi karticami

 • Cene (hrane in pijače) so podobne cenam v Sloveniji
 • Avtobusni transport na dan stane manj kot 2€ po celem otoku in 13€/teden
 • Zdravnik in bolnišnice so po vseh večjih mestih - evropska kartica zavarovanja 

 • Na Malti potekajo gradnje skozi celo leto, kar ima za posledico hrup, prah in podobno; včasih se tudi zgodi, da je na cesti neznosna gneča.

 

KOMU JE NAMENJEN TAK TRIP
Tudi nepotapljačem! V prvi vrsti pa vsem, ki ste se do sedaj potapljali na hrvaškem ali v Egiptu in nikjer drugje. Trip je vseeno raziskovalne narave in tako žilico želim vzpodbuditi v vsakem, ki gre z nami. 

Pusti doma predsodke in slabo voljo, ne pozabi pa na kup dobre volje!

 

 DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE: 

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Še lažje pa je klic na what's up ali viber: +386 64 145 260, saj na GSM in SMS ne uspem odgovarjat z Maldivov ;)

(Matjaž Repnik PADI Master instructor)

S prijavo se strinjaš s splošnimi pogoji, ki so sestavni del programa. Splošni pogoji poslovanja društva so sestavni del vseh programov. S prijavo se strinjaš z zgoraj navedenimi pogoji! Program je sestavljen v sodelovanju s turstično agencijo Drop Malta. Organizator programa je Društvo Kisik - Oxygen. Cene so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, oziroma si pridržujemo spremembo cen v primeru sprememb cen izvajalev storitev pri katerih so storitve zakupljene. 

Vsak potapljač mora biti za potapljanje zdrav, oz. si priskrbeti, če je to potrebno zdravniško potrdilo, ki mu dovoljujejo potapljanje. Letno zavarovanje za potapljače, ki krije stroške  v primeru potapljaške nesreče je prav tako potapljačeva odgovornost. V kolikor potapljaškega zavarovanja nimaš, ga lahko urediš tudi preko nas: https://customer.aqua-med.eu/customers/contacts/registerform?VP=VP1908073&lang=en

Napake so možne in niso podlaga za spor. Za napake se že vnaprej opravičujemo.  


V kolikor nisi sposoben-a nesti samostojno opreme cca 100-150m se prosim ne prijavljaj!

 

 

Organizator Društvo Kisik - Oxygen

Matjaž Repnik, PADI potapljaški inštruktor

FaLang translation system by Faboba

PADI

PADI ver bw Adobt a dive site 
padi tec rec logo new

 

Potapljaško Zavarovanje

aquamed

Splošne informacije

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information